Zoeken naar auto op windenergie

auto op windenergie
L4B maakt auto op windenergie. Basisschool De Klimop.
L4B maakt auto op windenergie. Maak een auto met als enige energiebron de wind en laat deze 4 meter vooruit rijden. Zorg voor een goed ontwerp en doordacht overleg, zo komen jullie tot schitterende resultaten. En zo was het ook! L4B maakt auto op windenergie.
mazouttank
Windenergie op Autoblog.nl: WINDENERGIE autonieuws.
Een Lotus op batterijen is niets nieuws, maar met een auto op windenergie maak je natuurlijk helemaal de blits bij je eco-vrienden. Dat denkt althans het groene elektriciteitsbedrijf Ecotricity, dat een Lotus Exige ombouwt tot een elektrisch autootje dat gevoelig is voor een briesje.
elektrische fiets
Chinees bouwt elektrische auto op windenergie Mancave.
Chinees bouwt elektrische auto op windenergie. Frank redactie 12 mei 2013 Auto/Motor, Energie. Vanochtend kwamen we dit waanzinnige filmpje tegen die we wel we móésten delen. Een boer uit China ontwikkelde een elektrische auto die zijn energie en snelheid haalt uit de wind.
kbc
De toekomst van windenergie: molens zonder wieken Milieu Wetenschap Planeet HLN.
Schrapping windmolens langs E40: Minister" geeft toe aan lobbyisten." De stille, wiekenloze turbines zijn niet alleen een overwinning op de hedendaagse klachten over de ergerlijke slagschaduw en het aanhoudende gezoem van de wieken van bestaande windmolens. Vortex Bladeless claimt namelijk ook dat zijn turbines goedkopere windenergie zullen aanleveren, omdat ze 40 procent minder kosten dan windmolens.
Auto van de toekomst: rijden met Autopilot en op windenergie YouTube.
Published on Oct 1, 2017. Joep, Yaro en Len onderzoeken in Generation Discover, mogelijk gemaakt door Shell, de technieken die de auto en de brandstof van de toekomst mogelijk maken. Deze uitzending staat in het teken van zelfrijdende autos en windenergie. Joep vliegt met een helikopter over het grootste windmolenpark op land van Europa.
Alle autos laten rijden op zon en wind kan dat Living Lab Smart Charging.
Een interessante uitwisseling van verbruiksgegevens van mensen die nu al in een elektrische auto rijden op Twitter lijkt dat beeld te bevestigen. Met een flinke spreiding tussen kleine elektrische autos en de zwaardere Tesla Model S. Die cijfers geen representatieve steekproef natuurlijk lijken te bevestigen dat 025, kWh per kilometer een redelijke aanname is. Hoeveel windmolens zijn daarvoor nodig? Laten we daar eens verder naar kijken met de uitkomst van het sommetje van 285, miljard kWh per jaar. Hoeveel windmolens zijn daar voor nodig? Eén windmolen op land van 3 MW produceert per jaar in de orde van 66, miljoen kWh elektriciteit. Dat betekent dat er ruim 4.300 windmolens nodig zouden zijn om in een jaar net zoveel stroom te produceren als alle autos zouden gebruiken. Hoe haalbaar dat is, is maar de vraag. Het zou bijna 13.000 MW windenergie op land vragen.
Kan een auto rijden op windenergie? Auto en Vervoer: Auto.
Kan een auto rijden op windenergie? Het zou de ideale oplossing voor het energieprobleem zijn als de auto een windturbine ingebouwd krijgt die energie opwekt uit de rijwind van een auto. Is dit pricipe mogelijk en uitvoerbaar? De elektrische auto iMiEV van Mitsubishi heeft een propellor ingebouwd achter de grill die de accus oplaadt.
Auto op windenergie Praktische en overige technische wetenschappen Wetenschapsforum.
Onze leraar stelde voor om een soort zeilboot op wielen te maken. Maar wij willen een echte auto op windenergie. Je kunt dan bijvoorbeeld een windmolen op het dak plaatsen, maar aangezien dat de aerodynamica van de auto niet ten goede komt, dachten wij aan de windturbine in de vorm van een wokkel.
Heeft men er ooit aan gedacht windenergie te benutten bij wagens? Ik heb een vraag 2018.
Dat betekent dat hij zich gedraagt bij het genereren van luchtweerstand alsof hij maar 03, keer zijn werkelijk frontale oppervlak heeft. Dus om ons getallenvoorbeeld voort te zetten de auto met een frontaal oppervlak van 4m krijgt bij 100km/h 137, x 4 52 kW aan windvermogen op zich af. Dat wil zeggen dat in het slechtst mogelijk geval Cx waarde 1 er 52kW motorvermogen nodig is om de wagen aan 100km/u te laten rijden. Nemen we een Cx waarde van 0.3 aan, daalt dit vermogen naar 52 x 03, 155, kW, wat inderdaad redelijk overeen lijkt te komen met de werkelijkheid. Zet een windmolen voor op de wagen, en door design van de windmolen zal de luchtweerstandscoëfficient spectaculair stijgen misschien niet naar 1 zoals bij de ideale" windmolen, maar laat ons zeggen en ik sla er hier een slag naar naar 08. Dan maken we snel de berekening je hebt nu in plaats van 155kW, plots 416kW, nodig om 100km/u te rijden, en je recupereert daarbij 10kW uit windenergie" die je in eerste instantie zelf hebt opgewekt door de waegn te laten rijden.

Contacteer ons