Op zoek naar auto windenergie?

auto windenergie
1.500 windmolens nodig om helemaal groen te rijden De Standaard.
Als mijn wagen s nachts op het werk staat waar net veel zonnepanelen zijn, kan ik deze overdag opladen. Als ik s avonds naar huis rijd, verbruik ik maar 30 kilometer, terwijl mijn auto een autonomie van 400 kilometer heeft.
2dehands
Auto van de toekomst: rijden met Autopilot en op windenergie YouTube.
Published on Oct 1, 2017. Joep, Yaro en Len onderzoeken in Generation Discover, mogelijk gemaakt door Shell, de technieken die de auto en de brandstof van de toekomst mogelijk maken. Deze uitzending staat in het teken van zelfrijdende autos en windenergie.
mazouttank
Heeft men er ooit aan gedacht windenergie te benutten bij wagens? Ik heb een vraag 2018.
Dat betekent dat hij zich gedraagt bij het genereren van luchtweerstand alsof hij maar 03, keer zijn werkelijk frontale oppervlak heeft. Dus om ons getallenvoorbeeld voort te zetten de auto met een frontaal oppervlak van 4m krijgt bij 100km/h 137, x 4 52 kW aan windvermogen op zich af. Dat wil zeggen dat in het slechtst mogelijk geval Cx waarde 1 er 52kW motorvermogen nodig is om de wagen aan 100km/u te laten rijden. Nemen we een Cx waarde van 0.3 aan, daalt dit vermogen naar 52 x 03, 155, kW, wat inderdaad redelijk overeen lijkt te komen met de werkelijkheid. Zet een windmolen voor op de wagen, en door design van de windmolen zal de luchtweerstandscoëfficient spectaculair stijgen misschien niet naar 1 zoals bij de ideale" windmolen, maar laat ons zeggen en ik sla er hier een slag naar naar 08. Dan maken we snel de berekening je hebt nu in plaats van 155kW, plots 416kW, nodig om 100km/u te rijden, en je recupereert daarbij 10kW uit windenergie" die je in eerste instantie zelf hebt opgewekt door de waegn te laten rijden.
taxi Zwijndrecht
Nieuwe windmolens doen het zonder wieken TechPulse.
Ook vogels zijn geen fan van de windturbines: menig gevederde vriend legde al het loodje na het ontvangen van een letterlijke slag van de molen. Vortex Bladeless, een Spaanse start-up, wil het uitzicht van een klassiek windmolenpark drastisch veranderen met windmolens zonder wieken.
Chinees bouwt elektrische auto op windenergie Mancave.
Chinees bouwt elektrische auto op windenergie. Frank redactie 12 mei 2013 Auto/Motor, Energie. Vanochtend kwamen we dit waanzinnige filmpje tegen die we wel we móésten delen. Een boer uit China ontwikkelde een elektrische auto die zijn energie en snelheid haalt uit de wind.
Windenergie op Autoblog.nl: WINDENERGIE autonieuws.
Een Lotus op batterijen is niets nieuws, maar met een auto op windenergie maak je natuurlijk helemaal de blits bij je eco-vrienden. Dat denkt althans het groene elektriciteitsbedrijf Ecotricity, dat een Lotus Exige ombouwt tot een elektrisch autootje dat gevoelig is voor een briesje.
Kan een auto rijden op windenergie? Auto en Vervoer: Auto.
Elektrische auto is in aantocht De elektrische auto mag dan ouder zijn dan de benzine-auto, hij is nog zwaar ondervertegenwoordigd op de snelweg. Elektrische auto: voordelen nadelen Een elektrische auto is een auto die wordt aangedreven door een elektromotor en op elektriciteit rijdt. Tot nu toe loopt. Bronnen en referenties. Reageer op het artikel Kan" een auto rijden op windenergie."
Auto op windenergie Praktische en overige technische wetenschappen Wetenschapsforum.
Onze leraar stelde voor om een soort zeilboot op wielen te maken. Maar wij willen een echte auto op windenergie. Je kunt dan bijvoorbeeld een windmolen op het dak plaatsen, maar aangezien dat de aerodynamica van de auto niet ten goede komt, dachten wij aan de windturbine in de vorm van een wokkel.
De toekomst van windenergie: molens zonder wieken Milieu Wetenschap Planeet HLN.
Vortex Bladeless claimt namelijk ook dat zijn turbines goedkopere windenergie zullen aanleveren, omdat ze 40 procent minder kosten dan windmolens. Dat is vooral te danken aan minder onderhoudskosten, omdat de Vortex-turbines geen bewegende onderdelen hebben. Het eenvoudigere ontwerp trekt bovendien ook de fabricagekosten naar beneden.

Contacteer ons